Reizen Doe een gok! Top 6
kersthuisje

Leuk koekhuisje om te maken voor kerst.

kersthuisje

Bereidingsduur: 200 minuten
Aantal personen: 8


Instructies:
1. Neem een grote mengkom en klop hierin de boter en basterdsuiker zo luchtig mogelijk. Voeg dan de stroop, gember en kaneel toe en mix nog even mee. Verdeel de bloem, het bakpoeder en het zout erover en kneed tot een grote deegbal en druk plat. Leg dit in vershoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast staan.

2. Bestuif je aanrecht met bloem en leg hierop het deeg. Rol tot het ongeveer een halve centimeter dik is. Gebruik mallen voor het maken van het huisje. Of snijd twee stukken van 10 x 15,5 cm voor de zijkanten en twee stukken van 8 x 15,5 cm voor het dak. Als laatste maak je de voor- en achterkant van twee stukken van 10 x 10 cm (vierkant) plus driehoekige punt van ongeveer 8 cm naar de nok van het dak. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de stukken in ongeveer 15 minuten gaar. Laat daarna ongeveer een uur afkoelen.

3. Tijd om de karamel te maken. Pak een steelpan en smelt de kristalsuiker tot karamel. Je hoeft niet te roeren maar beweeg af en toe de pan op en neer.

4. Zet alles klaar zodat je het huisje in elkaar kan zetten. Doop de zijkanten van het huisje in de karamel en plak deze tegen de voor en achterkant vast. Voor het dak kun je de dakkoekjes gebruiken plus wat gesmolten chocolade of gewoon de twee repen chocolade als volledig dak. Plak deze weer vast met karamel.

5. Versier het huis met m&m’s, pepernoten, etc en gebruik hiervoor de karamel als plaksel. Om sneeuw te creëren kan je glazuur gebruiken of kokospoeder.