cottage pie
Cottage pie lijkt op shepherd's pie. Het is in principe hetzelfde maar het verschil zit 'm in het vlees dat gebruikt wordt. In cottage pie wordt rundergehakt gebruikt en in shepherd's pie zit lamsgehakt. Maar je kan de pie ook vegetarisch maken.
Bereidingsduur: 60 minuten
Aantal personen: 2
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak ondertussen het gehakt in een grote pan tot het gaar is en haal dan uit de pan.
2. Bak in de pan nu de erwtjes en worteltjes tot deze bijna gaar zijn en voeg dan de mais toe. Bak het een paar minuten en voeg dan de bouillon (mag ook een blokje zijn), tomatenpuree, worcestersaus, laurierblad, tijm, gehakt en peper naar smaak toe. Bak tot het water grotendeels verdampt is en haal dan van het vuur af.
3. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met het gehaktmengsel en verdeel hierover de aardappelgratinade.
4. Zet dit 25 minuten in de oven en voeg daarna nog een laagje kaas toe. Laat het nog ongeveer 5 minuten in de oven verwarmen tot er een krokant laagje op komt.