enchiladas
Dit gerecht is makkelijk veganistisch te maken! Je hoeft alleen maar de kaas te vervangen door een veganistische variant.
Bereidingsduur: 40 minuten
Aantal personen: 4
Instructies:
1. Snijd alle groenten klein en fruit de ui. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak kort. Voeg daarna de paprika, champignons en olijven toe en roer kort om.
2. Verhit de olijfolie in een ander pannetje en voeg de bloem toe, roer tot het goed gemengd is. Voeg dan de tomaten, het chilipoeder, knoflookpoeder, komijnpoeder, bruine suiker, oregano, zwarte peper naar smaak en een kopje water toe en roer goed door. Laat dit even pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een wrap en vul deze met wat gehaktmengsel, geraspte kaas en de saus. Leg deze in een ingevette ovenschaal en vul dan de andere wraps en voeg ook deze toe aan de ovenschaal. Strooi de rest van de saus en wat geraspte kaas over de wraps. Zet dan 20 minuten in de oven.
4. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Wanneer de enchiladas klaar zijn, leg je de avocadostukjes erop en bestrooi je ze met de peterselie. Dit recept is genoeg voor 8 enchiladas.