Reizen Doe een gok! Top 6
ananas beignets
ananas beignets
koreaanse bibimbap
koreaanse bibimbap
amerikaanse caesar salade
amerikaanse caesar salade
avocado salade
avocado salade
italiaanse caponata
italiaanse caponata
chili sin carne met guacamole
chili sin carne met guacamole
salade met gegrilde ananas
salade met gegrilde ananas
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
chilaquiles

Een typisch Mexicaans ontbijtje. Traditioneel hoort er koriander in, maar in dit recept heb ik gekozen voor peterselie.

chilaquiles

Bereidingsduur: 40 minuten
Aantal personen: 2


Instructies:
1. Grill de ongesneden tomaten in een pan ongeveer 10 minuten tot de tomaten grillstreepjes krijgen. Draai dan om en grill weer 10 minuten.

2. Snijd ondertussen de ui, knoflook, peterselie en gedroogde chilipeper. Haal de pitjes eruit. Rasp de witte kaas. Voeg de helft van de ui, knoflook en chilipeper toe aan de tomaten en pureer tot een rode salsa. Voeg nu ook het limoensap toe en roer.

3. Verhit een pan en voeg de salsa toe en kook op een laag pitje. Laat dit 15 minuutjes staan. Hierdoor wordt de salsa dikker en rijker van smaak. Breng op smaak met peper en zout.

4. Bak ondertussen 2 eieren.

5. Maak een bord klaar met daarop de maistortillachips. Verdeel de saus, de andere helft van de ui, kaas en peterselie hierover. Leg daar vervolgens de eieren op. Serveer eventueel met de mole saus.