Reizen Doe een gok! Top 6
geroosterde aubergine
geroosterde aubergine
marokkaanse tajine
marokkaanse tajine
veganburger
veganburger
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
koreaanse bibimbap
koreaanse bibimbap
hachvega
hachvega
avocado salade
avocado salade
amerikaanse caesar salade
amerikaanse caesar salade
chilaquiles
chilaquiles
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
panzanella
panzanella
pasta pesto
pasta pesto
italiaanse caponata

In plaats van rijst kun je bij dit stoofgerecht ook brood serveren.

italiaanse caponata

Bereidingsduur: 45 minuten
Aantal personen: 2


Instructies:
1. Snijd de ui, wortel en aubergine in stukjes. Verhit olijfolie in een braadpan en bak deze groenten zacht in circa 10 minuten. Snijd ondertussen de tomaat in stukjes en voeg deze na de 10 minuten toe samen met de olijven, kappertjes, de suiker, 4 eetlepels water, de tomatenpuree, een beetje peper en zout en rodewijnazijn toe. Laat dit 15 minuten stoven met de deksel op de pan.

2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Voeg de laatste paar minuten van het stoven de pijnboompitten en de rozijnen toe.

4. Gebruik een klein kommetje om de rijst in te doen en druk de rijst stevig aan. Draai de rijst om op een plat bord zodat je een vormpje krijgt. Schep de caponata eromheen en garneer met een takje basilicum.