Reizen Doe een gok! Top 6
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
bami met spinazie
bami met spinazie
japanse beef teriyaki
japanse beef teriyaki
salade met gegrilde ananas
salade met gegrilde ananas
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
banh xeo hoi an style
banh xeo hoi an style
avocado salade
avocado salade
amerikaanse caesar salade
amerikaanse caesar salade
italiaanse caponata
italiaanse caponata
panzanella

Dit gerecht is ideaal om je restjes in op te maken, zoals oud brood. Panzanella is het antwoord op een uitgebreidere bruschetta.

panzanella

Bereidingsduur: 40 minuten
Aantal personen: 2


Instructies:
1. Gebruik het liefst een oude ciabatta maar nieuw kan ook. Snijd het brood in kleine stukjes, de ui grof en de knoflook in kleine stukjes. Verwijder de zaadjes van de tomaten en vang het vocht op. Breng het vocht op smaak met de knoflook, wat zwarte peper, olijfolie en 1,5 EL rode wijnazijn. Meng en schenk dit goed over het brood. Gebruik eventueel nog wat extra olijfolie.

2. Gril de ui, paprika en peper tot deze zwarte streepjes hebben. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en peper en snij de paprika in reepjes en de peper in kleine stukjes. Snijd de komkommer en tomaat in kleine stukjes.

3. Week de kappertjes in de overgebleven rode wijnazijn.

4. Neem een schaal en verdeel hier het brood, de paprika, peper, tomaat, komkommer, olijven, ui, kappertjes en gescheurde basilicum over. Breng op smaak met wat peper en zout.