banh xeo hoi an style
De variant zoals ze in Hoi An maken. Hier wordt deze dichtgevouwen pannenkoek geserveerd in een slablad of rijstvel. Bij gebrek aan groene mango gebruik je een groene appel. Gebruik spitskool als je geen groene papaya kan vinden.
Bereidingsduur: 45 minuten
Aantal personen: 2
Instructies:
1. Pak een kom en mix de rijstmeel met 0,5 theelepel kerrie, 0,5 theelepel zwarte peper en 1 theelepel zout. Voeg optioneel het eigeel toe. Voeg water toe tot je een beslag hebt dat iets dikker is dan melk. Laat dit even op kamertemperatuur komen.
2. Snijd de champignons heel fijn en de komkommer, papaya en groene mango in kleine reepjes. Snijd de lente ui in ringetjes. Haal de slabladeren van de krop af en laat ze heel. Snijd de chilipeper en de knoflook in kleine stukjes.
3. Maak de dipsaus door 1 eetlepel suiker, sojasaus, water, limoensap, knoflook en chilipeper te mengen.
4. Verhit zonnebloemolie in een klein pannetje. Voeg een beetje champignons en lente uitjes toe en bak deze enkele minuten. Voeg dan met een kleine soeplepel een lepel van het beslag toe en draai de pan zodat het beslag zich goed verdeelt. Leg hier wat tauge op en stamp eventueel een beetje aan.
5. Als de pannenkoek knapperig begint te worden, probeer deze dan te draaien. Als beide kanten knapperig zijn, draai hem dan weer en vouw dubbel. Leg op een bord en doe herhaal stap 4 en 5 voor het overige beslag. Snijd de gemaakte pannenkoekjes doormidden.
6. Leg een blad sla op een bord en vouw hierover de gehalveerde pannenkoek. Beleg met komkommer, papaya, mango, thaise basilicum, munt en eventueel bananenbloem. Rol het slablaadje om de pannenkoek op. Je kan hiervoor ook eventueel rijstpapier gebruiken. Dip in de dipsaus.