kokossoep
Gebruik eens chinese kool in plaats van wortel.
Bereidingsduur: 40 minuten
Aantal personen: 4
Instructies:
1. Bij gebruik van vegetarische kip, bak je deze als eerste goudbruin. Doe de bouillon in een pan en maak warm.
2. Snijd de ui en pers de knoflook en doe deze samen met het gekneusde citroengras en het gemberpoeder in een vijzel en maak fijn. Doe dit bij de bouillon en laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken zonder deksel op de pan.
3. Snijd ondertussen de champignons, prei en wortel en eventueel het kippenvlees. Voeg de groenten en de eventuele (vega) stukjes kip toe aan de soep, de kokosmelk erbij doen en alles zonder deksel op de pan ongeveer 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
4. Voeg citroensap toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Naar smaak tamarindepasta en palmsuiker toevoegen. Eventueel sambal toevoegen naar smaak. Garneer de soep met rode peper en lente uitjes.
Geen tamarindepasta in huis? Gebruik dan pruimensap of druivensap