Reizen Doe een gok! Top 6
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
koreaanse bibimbap
koreaanse bibimbap
italiaanse caponata
italiaanse caponata
vietnamese filodeegloempia uit de airfryer
vietnamese filodeegloempia uit de airfryer
ijslandse lamssoep
ijslandse lamssoep
amerikaanse caesar salade
amerikaanse caesar salade
coq au vin
coq au vin
griekse vega gyros wraps
griekse vega gyros wraps
banh xeo hoi an style
banh xeo hoi an style
japanse beef teriyaki
japanse beef teriyaki
biet wellington
biet wellington
indiase dahl linzencurry
indiase dahl linzencurry
franse bouillabaisse
franse bouillabaisse
indonesische vegetarische balletjes
indonesische vegetarische balletjes
kokossoep

Gebruik eens chinese kool in plaats van wortel.

kokossoep

Bereidingsduur: 40 minuten
Aantal personen: 4


Instructies:
1. Bij gebruik van vegetarische kip, bak je deze als eerste goudbruin. Doe de bouillon in een pan en maak warm.

2. Snijd de ui en pers de knoflook en doe deze samen met het gekneusde citroengras en het gemberpoeder in een vijzel en maak fijn. Doe dit bij de bouillon en laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken zonder deksel op de pan.

3. Snijd ondertussen de champignons, prei en wortel en eventueel het kippenvlees. Voeg de groenten en de eventuele (vega) stukjes kip toe aan de soep, de kokosmelk erbij doen en alles zonder deksel op de pan ongeveer 5 minuten zachtjes laten doorkoken.

4. Voeg citroensap toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Naar smaak tamarindepasta en palmsuiker toevoegen. Eventueel sambal toevoegen naar smaak. Garneer de soep met rode peper en lente uitjes.

Geen tamarindepasta in huis? Gebruik dan pruimensap of druivensap