ijslandse lamssoep
Kjötsúpa: Ijslands voor lamssoep. In Ijsland wordt deze soep soms geserveerd in een groot stuk brood! Stokbrood erbij is natuurlijk ook lekker!
Bereidingsduur: 120 minuten
Aantal personen: 6
Instructies:
1. Snijd alle groenten in kleine stukjes. Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg vervolgens het lamsvlees en de ui toe en bak kort tot het vlees van alle kanten bruin is.
2. Voeg vervolgens de rijst, 1,5 tot 2 liter water toe en breng aan de kook. Laat dit 5 minuten koken en schep het schuim uit de pan.
3. Voeg de kruiden en de bouillonblokjes toe aan de soep en laat 45 minuten koken op een laag vuurtje.
4. Voeg nu de groenten toe aan de soep en laat koken tot de groenten beetgaar zijn.
5. Haal het vlees uit de soep en verwijder de botten. Voeg het vlees en wat bieslook toe. Naar smaak peper toevoegen en geniet van deze heerlijke lamssoep. Serveer met stokbrood.