Reizen Doe een gok! Top 6
bami met spinazie
bami met spinazie
cottage pie
cottage pie
enchiladas
enchiladas
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
koreaanse bibimbap
koreaanse bibimbap
biet wellington
biet wellington
banh xeo hoi an style
banh xeo hoi an style
japanse beef teriyaki
japanse beef teriyaki
indiase dahl linzencurry
indiase dahl linzencurry
indonesische vegetarische balletjes

Lekker met rijst en sajoerboontjes!

indonesische vegetarische balletjes

Bereidingsduur: 30 minuten
Aantal personen: 2


Instructies:
1. Meng het gehakt met 2 tl sambal, 2 eetlepels ketjap en 1 eetlepel pindakaas en kneed kleine balletjes die iets groter zijn dan soepballetjes.

2. Verhit wokolie en bak de balletjes in 10 minuutjes gaar en laat even afkoelen. Snijd de lente ui in ringetjes, de ui in snippers en de knoflook fijn.

3. Voeg ketjap, knoflook, chilipoeder, sambal, ui snippers, bruine suiker, sap van de citroen toe aan de resten van de pan en maak hiervan de saus. Verwarm de balletjes nog even mee. Garneer de balletjes met sesamzaad, lente uitjes en peterselie en serveer als hapjes.