Reizen Doe een gok! Top 6
bieten carpaccio
bieten carpaccio
couscousbowl
couscousbowl
banh xeo hoi an style
banh xeo hoi an style
japanse beef teriyaki
japanse beef teriyaki
koreaanse bibimbap
koreaanse bibimbap
zomerse linzensalade
zomerse linzensalade
snelle bami met bladselderij
snelle bami met bladselderij
biet wellington

De vega variant op de beef wellington.

biet wellington

Bereidingsduur: 70 minuten
Aantal personen: 2


Instructies:
1. Snijd alle groenten behalve de bieten in kleine stukjes. Bak de ui, knoflook en champignons in een pan. Hak de walnoten en voeg deze toe samen met de balsamicoazijn en de bladselderij. Bak totdat het bijna geen vocht meer heeft.

2. Bewerk de rode bieten zodat deze even groot zijn en zorg dat de onderkant plat is.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden en rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Leg in het midden van het deeg het mengsel uit de pan maar laat een paar centimeter aan de randen vrij. Leg in het midden in een rij de bietjes.

4. Rol het bladerdeeg strak op en vouw het dicht. Druk goed aan en zorg dat er geen gaten ontstaan. Snijd het overtollige deeg weg en maak hier figuurtjes van. Draai de rol om en plak hier de figuurtjes op.

5. Bestrijk de biet wellington met de havermelk en doe 25 minuutjes in de oven. Serveer met een salade.