couscousbowl
Voor de veganistische variant vervang je de honing met agavesiroop.
Bereidingsduur: 40 minuten
Aantal personen: 3
Instructies:
1. Snijd de komkommer, cherrytomaten en bieten in kleine stukjes. Haal de steeltjes van de peterselie en snijd de blaadjes in stukjes.
2. Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep daarna los. Meng de bietjes met de helft van de peterselie, helft van het citroensap en voeg naar smaak wat peper toe.
3. Maak de falafel klaar in een pan. Meng de hummus met de rest van het citroensap en de honing. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
4. Roer de olijfolie en overige peterselie door de couscous en verdeel over drie kommetjes. Verdeel hier de falafel, bietjesmix, tomaat, komkommer, olijven en hummusmix overheen. Strooi de granaatappelpitjes en eventueel pijnboompitten overheen. Ook lekker met verse wijnbladeren.