Reizen Doe een gok! Top 6
japanse beef teriyaki
japanse beef teriyaki
italiaanse caponata
italiaanse caponata
panzanella
panzanella
pasta pesto
pasta pesto
salade met gegrilde ananas
salade met gegrilde ananas
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
chilaquiles
chilaquiles
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten

Lekker grillen.

biefstuk chimichurri & gegrilde groenten

Bereidingsduur: 60 minuten
Aantal personen: 2


Instructies:
1. Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

2. Tijd voor de chimichurrisaus. Meng 6 eetlepels olijfolie, kappertjes, basilicum, peterselie, chilipoeder, knoflook en rodewijnazijn in een kom en maal fijn met een staafmixer of stamp in een vijzel. Breng op smaak met peper en zout.

3. Verwarm de oven voor en maak hierin de zoete aardappelfriet gaar.

4. Snijd de paprika in reepjes, de courgette in plakjes en de ui in grove stukken. Dep de babymais droog. Bestrijk de groenten met wat olijfolie en verdeel hierover gerookt paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper.

5. Gril de groenten in de grillpan tot ze de typische zwarte streepjes hebben.

6. Meng ondertussen de balsamicoazijn, 1 el olijfolie en mosterd met een beetje peper en zout. Dit is de dressing voor de salade.

7. Leg de veldsla op de borden. Gril en schroei de biefstuk dicht zoals aangegeven op de verpakking. Snijd in plakjes.

8. Serveer de biefstuk met chimichurrisaus, zoete aardappelfrietjes en de veldsla met de gegrilde groenten en dressing.