coq au vin
Coq au vin, zoals de naam al doet vermoeden bestaat dit gerecht uit haan of kip en champignons in rode wijnsaus.
Bereidingsduur: 60 minuten
Aantal personen: 3
Instructies:
1. Snijd de ui, tomaat en pastinaak in kleine stukken en pers de knoflook. Snijd de champignons in 4 kleine stukjes.
2. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Verhit olie in een pan en bak de kip rondom bruin en haal weer uit de pan. Bak het spek, de ui en knoflook nu in dezelfde pan. Voeg de champignons toe en bak een paar minuutjes.
3. Voeg vervolgens de pastinaak en tomaat ook toe en bak kort mee. Doe de kip terug in de pan samen met de tijm, wijn, laurierbladen en bouillon. Roer, breng dit aan de kook en laat dit op laag vuur in 30 minuten sudderen. Gebruik eventueel een warmhoudplaatje. De deksel haal je na 20 minuten van de pan.
4. Is de saus te waterig? Gebruik dan wat bloem en roer goed door om de saus wat in te dikken. Serveer dit gerecht met brood.