Reizen Doe een gok! Top 6
avocado salade
avocado salade
amerikaanse caesar salade
amerikaanse caesar salade
italiaanse caponata
italiaanse caponata
banh xeo hoi an style
banh xeo hoi an style
japanse beef teriyaki
japanse beef teriyaki
koreaanse bibimbap
koreaanse bibimbap
cubanos
cubanos
hutspot uit eigen land
hutspot uit eigen land
spaghetti carbonara
spaghetti carbonara
griekse vega gyros wraps
griekse vega gyros wraps
kip in de hoed
kip in de hoed
kokossoep
kokossoep
pasta pesto
pasta pesto
zuurvlega
zuurvlega
coq au vin

Coq au vin, zoals de naam al doet vermoeden bestaat dit gerecht uit haan of kip en champignons in rode wijnsaus.

coq au vin

Bereidingsduur: 60 minuten
Aantal personen: 3


Instructies:
1. Snijd de ui, tomaat en pastinaak in kleine stukken en pers de knoflook. Snijd de champignons in 4 kleine stukjes.

2. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Verhit olie in een pan en bak de kip rondom bruin en haal weer uit de pan. Bak het spek, de ui en knoflook nu in dezelfde pan. Voeg de champignons toe en bak een paar minuutjes.

3. Voeg vervolgens de pastinaak en tomaat ook toe en bak kort mee. Doe de kip terug in de pan samen met de tijm, wijn, laurierbladen en bouillon. Roer, breng dit aan de kook en laat dit op laag vuur in 30 minuten sudderen. Gebruik eventueel een warmhoudplaatje. De deksel haal je na 20 minuten van de pan.

4. Is de saus te waterig? Gebruik dan wat bloem en roer goed door om de saus wat in te dikken. Serveer dit gerecht met brood.