kip in de hoed
Bereidingsduur: 80 minuten
Aantal personen: 4
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een springvorm van 24 cm en leg bakpapier op de bodem. Bestrijk de randen met boter.
2. Pak een vergiet en laat de kersen uitlekken en vang het sap eventueel op, snijd de kipfilet en marineer met peper en zout. Snijd de ui in snippers. Bak de kip in een pan goudbruin. Pers de knoflook en voeg samen met de ui toe aan de kip en bak kort.
3. Maak ondertussen roux van kerriepoeder, de boter en bloem. Voeg dit toe aan de kip en voeg de kersen, creme fraiche, sambal en gemberpoeder toe. Laat dit enkele minuten op zacht vuur koken.
4. Neem de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en bekleed met 7 plakjes de bodem en zijkanten van de springvorm. Prik enkele gaatjes in de bodem met een vork. Strooi het paneermeel erover en schep de kip op het deeg. Leg wat kaas bovenop het kipmengsel.
5. Vouw de randen van het deeg over de kaas en leg de laatste bladerdeegplakjes op het mengsel tot deze is afgesloten. Bestrijk de taart met melk. Bak in 45 minuten.
gooi het kersensap niet weg! Je kan hier nog zoveel andere gerechten of drankjes van maken!