Reizen Doe een gok! Top 6
salade met gegrilde ananas
salade met gegrilde ananas
avocado salade
avocado salade
chili sin carne met guacamole
chili sin carne met guacamole
cottage pie
cottage pie
cubanos
cubanos
enchiladas
enchiladas
banh xeo hoi an style
banh xeo hoi an style
japanse beef teriyaki
japanse beef teriyaki
koreaanse bibimbap
koreaanse bibimbap
amerikaanse caesar salade
amerikaanse caesar salade
italiaanse caponata
italiaanse caponata
chilaquiles
chilaquiles
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
hachvega
hachvega
hutspot uit eigen land
hutspot uit eigen land
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
bami met spinazie
bami met spinazie
chorizosoep
chorizosoep
quesadilla

Een mexicaans antwoord op een tosti! Dit gerecht is makkelijk veganistisch te maken! Je hoeft alleen maar de kaas te vervangen door een veganistische variant.

quesadilla

Bereidingsduur: 20 minuten
Aantal personen: 2


Instructies:
1. Snijd de champignon, ui, tomaat, wortel, avocado en paprika in kleine stukjes. Bak hiervan de ui en wortel alvast kort aan. Voeg na enkele minuten de champignon, paprika, de helft van de tomaat en de kruiden toe en laat een paar minuutjes bakken.

2. Stop de avocado en de andere helft van de tomaat in een blender tot de meeste stukjes vermengd zijn. Voeg citroensap van de citroen en het knoflookpoeder toe. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. De guacamole is nu klaar.

3. Tijd om de tortilla de vullen. Als je nog creme fraiche over hebt, kun je deze op de tortilla smeren. Leg kaas op een helft van de tortilla. Verdeel de groenten uit de pan hier overheen. Hieroverheen leg je nog een laagje met kaas. Klap de tortilla dicht met de andere helft en verwarm enkele minuten in een grilltosti ijzer. De mexicaanse tosti is klaar wanneer de kaas gesmolten is en er streepjes op de quesadilla staat.