quesadilla
Een mexicaans antwoord op een tosti! Dit gerecht is makkelijk veganistisch te maken! Je hoeft alleen maar de kaas te vervangen door een veganistische variant.
Bereidingsduur: 20 minuten
Aantal personen: 2
Instructies:
1. Snijd de champignon, ui, tomaat, wortel, avocado en paprika in kleine stukjes. Bak hiervan de ui en wortel alvast kort aan. Voeg na enkele minuten de champignon, paprika, de helft van de tomaat en de kruiden toe en laat een paar minuutjes bakken.
2. Stop de avocado en de andere helft van de tomaat in een blender tot de meeste stukjes vermengd zijn. Voeg citroensap van de citroen en het knoflookpoeder toe. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. De guacamole is nu klaar.
3. Tijd om de tortilla de vullen. Als je nog creme fraiche over hebt, kun je deze op de tortilla smeren. Leg kaas op een helft van de tortilla. Verdeel de groenten uit de pan hier overheen. Hieroverheen leg je nog een laagje met kaas. Klap de tortilla dicht met de andere helft en verwarm enkele minuten in een grilltosti ijzer. De mexicaanse tosti is klaar wanneer de kaas gesmolten is en er streepjes op de quesadilla staat.