chili sin carne met guacamole
Bereidingsduur: 45 minuten
Aantal personen: 3
Instructies:
1. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en de tomaten en paprika in kleine blokjes. Houd de stukjes van een half stuk tomaat apart.
2. Fruit de ui en knoflook een paar minuten en voeg dan de stukjes paprika en alle kruiden behalve het knoflookpoeder toe. Roer goed en bak een paar minuten
3. Voeg de bonen en een beetje van het vocht toe maar niet alles! Voeg de tomaatstukjes van 2,5 tomaat en de tomatenpuree toe, roer goed en laat dit ongeveer 10 minuten wat inkoken. Zorg ervoor dat je af en toe roert.
4. Maak ondertussen de guacamole klaar. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd dit in blokjes. Doe dit samen met het sap van een halve citroen, de stukjes van de halve tomaat, het knoflookpoeder en de blaadjes van een takje koriander in de blender. Doe de guacamole in een kommetje. Snijd ondertussen de rest van de koriander fijn.
5. Serveer de chili met de tortilla chips, guacamole, koriander en eventueel wat geraspte kaas.