indiase kofta curry
Voor een vegetarische variant kun je ook vegetarische balletjes gebruiken.
Bereidingsduur: 50 minuten
Aantal personen: 3
Instructies:
1. Versnipper de uien, pers de knoflook en snijd de tomaten in kleine stukjes.
2. Pak een kom en meng hierin het gehakt, de helft van de ui, het ei, 1 eetlepel gember, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel komijn, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel kerrie, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel chili en naar smaak wat zwarte peper. Giet het paneermeel erover en kneed er balletjes van. Bak de balletjes rondom bruin in een pan en haal er weer uit. Als je vegetarische balletjes van de supermarkt koopt die al klaar zijn, kun je deze nu bakken.
3. Fruit de rest van de ui in de pan en voeg ook de knoflook en 2 eetlepels gember toe. Roer goed door elkaar en voeg dan ook 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel chili, 1 theelepel kerrie, 1 theelepel kardemom, 1 theelepel komijn, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel koriander, de tomaten, tomatenpuree en 300 milliliter water toe. Roer goed door elkaar, leg de balletjes erop en laat 10 minuten met de deksel erop pruttelen. Vervolgens nog 10 minuten zonder deksel laten pruttelen.
4. Schep de kofta curry op en garneer met de blaadjes koriander. Serveer met naanbrood.