franse bouillabaisse
Bereidingsduur: 30 minuten
Aantal personen: 3
Instructies:
1. Snijd de ui in ringen en haal de stengels en de onderkant van de venkelknol eraf. Snijd de rest door de helft in de lengte en vervolgens in repen. Snijd nu ook de paprika en de bosuitjes in kleine stukjes.
2. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de ui, venkel, bosui en paprika 5 minuten op middelhoog vuur en roer goed door.
3. Voeg de saffraan, bouillontabletten, tomatenblokjes, 500 ml water, de wijn, laurierblaadjes en tijm toe. Roer goed door en breng dit aan de kook. Zet daarna het vuur wat lager en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
4. Voeg de vis toe en breng de soep tegen de kook aan. 'Vis' de laurierblaadjes en de tijm uit de soep. Voeg naar smaak wat blaadjes koriander en peper toe en schep op.
Weetje: Wist je dat in dit gerecht het duurste kruid ter wereld zit? Dit is namelijk saffraan. In de winkels zie je dit vaak verpakt in een zeer kleine verpakking.