vietnamese pannenkoeken (banh xeo)
Dat is weer eens andere (pannen)koek! In Vietnam wordt deze dichtgevouwen pannenkoek wel eens geserveerd in een slablad en rijstvel. In dit recept kun je er ook voor kiezen om de pannenkoek plat te serveren.
Bereidingsduur: 45 minuten
Aantal personen: 2
Instructies:
1. Snijd de speklapjes en lente uitjes in kleine stukken en de komkommer in schijfjes.
2. Verhit olie in een pan en bak de speklapjes en de garnalen gaar en haal van het vuur.
3. Tijd voor het beslag. Pak een kom en meng hierin het rijstmeel, de kokosmelk, kerriepoeder en 150 milliliter water. Meng tot het beslag zo goed als glad is.
4. Verhit olie in een pan en verdeel 1 soeplepel van het beslag over de bodem. Wacht tot de pannenkoek knapperig is en draai hem dan om. Verdeel het vlees, de vis, taugé, lente uitjes en eventueel wat koriander over de pannenkoek die nog in de pan ligt. Je kan ervoor kiezen om de pannenkoek nu dicht te klappen.
5. Neem na een paar minuutjes de pannenkoek uit de pan en laat deze even uitlekken op een rekje.
6. Maak een bord klaar met daarop de sla, komkommer en muntblaadjes. Leg hierop de pannenkoek. Serveer de pannenkoek met chilisaus.