Reizen Doe een gok! Top 6
salade met gegrilde ananas
salade met gegrilde ananas
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
banh xeo hoi an style
banh xeo hoi an style
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
avocado salade
avocado salade
bieten carpaccio
bieten carpaccio
japanse beef teriyaki
japanse beef teriyaki
indiase dahl linzencurry
indiase dahl linzencurry
franse bouillabaisse
franse bouillabaisse
koreaanse bibimbap
koreaanse bibimbap
vietnamese filodeegloempia uit de airfryer
vietnamese filodeegloempia uit de airfryer
gado gado
gado gado
citroen muntthee
citroen muntthee
geroosterde aubergine
geroosterde aubergine
homemade icetea
homemade icetea
vietnamese pannenkoeken (banh xeo)

Dat is weer eens andere (pannen)koek! In Vietnam wordt deze dichtgevouwen pannenkoek wel eens geserveerd in een slablad en rijstvel. In dit recept kun je er ook voor kiezen om de pannenkoek plat te serveren.

vietnamese pannenkoeken (banh xeo)

Bereidingsduur: 45 minuten
Aantal personen: 2


Instructies:
1. Snijd de speklapjes en lente uitjes in kleine stukken en de komkommer in schijfjes.

2. Verhit olie in een pan en bak de speklapjes en de garnalen gaar en haal van het vuur.

3. Tijd voor het beslag. Pak een kom en meng hierin het rijstmeel, de kokosmelk, kerriepoeder en 150 milliliter water. Meng tot het beslag zo goed als glad is.

4. Verhit olie in een pan en verdeel 1 soeplepel van het beslag over de bodem. Wacht tot de pannenkoek knapperig is en draai hem dan om. Verdeel het vlees, de vis, taugé, lente uitjes en eventueel wat koriander over de pannenkoek die nog in de pan ligt. Je kan ervoor kiezen om de pannenkoek nu dicht te klappen.

5. Neem na een paar minuutjes de pannenkoek uit de pan en laat deze even uitlekken op een rekje.

6. Maak een bord klaar met daarop de sla, komkommer en muntblaadjes. Leg hierop de pannenkoek. Serveer de pannenkoek met chilisaus.