Reizen Doe een gok! Top 6
banh xeo hoi an style
banh xeo hoi an style
koreaanse bibimbap
koreaanse bibimbap
vietnamese filodeegloempia uit de airfryer
vietnamese filodeegloempia uit de airfryer
franse bouillabaisse
franse bouillabaisse
paksoi noedels met garnalen
paksoi noedels met garnalen
vietnamese summer rolls
vietnamese summer rolls
japanse beef teriyaki
japanse beef teriyaki
indiase dahl linzencurry
indiase dahl linzencurry
indonesische vegetarische balletjes
indonesische vegetarische balletjes
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
bami met spinazie
bami met spinazie
chili sin carne met guacamole
chili sin carne met guacamole
thaise noedels (pad thai)

Dit heerlijke gerecht heb ik leren maken tijdens een kookcursus in Chiang Mai. Tip: Ook lekker met biefstuk, kip of tofu in plaats van garnalen. Vervang een groente ook eens door babymais.

thaise noedels (pad thai)

Bereidingsduur: 30 minuten
Aantal personen: 5


Instructies:
1. Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking en snijd de groenten. Verhit olie in een wokpan op de laagste stand. Voeg knoflook toe tot het geel wordt. Voeg de garnalen toe en roer goed door. Voeg ei toe en roerbak dit op een hogere stand.

2. Voeg even later de rijstnoedels, het tamarinde sap en de palmsuiker toe en roer goed. Voeg daarna wat pindaatjes, taugé en de rest toe. Zorg voor een goede balans tussen een zure, zoete en een beetje pittige smaak. Voeg eventueel naar smaak wat sambal toe. Garneer met een stukje limoen.