vietnamese papayasalade
Geleerd bij de kookcursus in Hoi An. Bij gebrek aan groene mango gebruik je een groene appel. Gebruik spitskool als je geen groene papaya kan vinden.
Bereidingsduur: 30 minuten
Aantal personen: 2
Instructies:
1. Rasp de wortel, papaya en mango. Zet dit 15 minuutjes in de vriezer zodat het lekker knapperig wordt.
2. Snijd de tofu en sjalot in plakjes en bak deze tot ze een beetje bruin zijn. Snijd de chili en knoflook in kleine stukjes.
3. Maak de saus door 2 eetlepels suiker, sojasaus, water en limoensap te mengen met de knoflook en chili. Maak ondertussen de rijstcrackers klaar.
4. Pak een kom en mix hierin de tofu en uitjes met een eetlepel van de saus. Voeg daarna de groenten uit de vriezer toe en weer een eetlepel van de saus. Mix en voeg dan de kruiden toe en mix. Besprenkel met de pinda’s en gefrituurde uitjes. Serveer op de rijstcrackers.