Reizen Doe een gok! Top 6
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
koreaanse bibimbap
koreaanse bibimbap
italiaanse caponata
italiaanse caponata
vega ku lo yuk
vega ku lo yuk
thaise noedels (pad thai)
thaise noedels (pad thai)
banh xeo hoi an style
banh xeo hoi an style
citroen muntthee
citroen muntthee
geroosterde aubergine
geroosterde aubergine
homemade icetea
homemade icetea
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
chili sin carne met guacamole
chili sin carne met guacamole
chorizosoep
chorizosoep
gado gado
gado gado
kokossoep
kokossoep
sri lankaanse kottu
sri lankaanse kottu
vietnamese papayasalade

Geleerd bij de kookcursus in Hoi An. Bij gebrek aan groene mango gebruik je een groene appel. Gebruik spitskool als je geen groene papaya kan vinden.

vietnamese papayasalade

Bereidingsduur: 30 minuten
Aantal personen: 2


Instructies:
1. Rasp de wortel, papaya en mango. Zet dit 15 minuutjes in de vriezer zodat het lekker knapperig wordt.

2. Snijd de tofu en sjalot in plakjes en bak deze tot ze een beetje bruin zijn. Snijd de chili en knoflook in kleine stukjes.

3. Maak de saus door 2 eetlepels suiker, sojasaus, water en limoensap te mengen met de knoflook en chili. Maak ondertussen de rijstcrackers klaar.

4. Pak een kom en mix hierin de tofu en uitjes met een eetlepel van de saus. Voeg daarna de groenten uit de vriezer toe en weer een eetlepel van de saus. Mix en voeg dan de kruiden toe en mix. Besprenkel met de pinda’s en gefrituurde uitjes. Serveer op de rijstcrackers.