sri lankaanse kottu
Dit gerecht kom je overal in Sri Lanka tegen en het bijzondere is de pannenkoek die erin hoort. In Sri Lanka wordt dit gerecht soms geserveerd op een bananenblad. Wil je dit gerecht in Sri Lanka eten? Ga dan af op het typerende hakgeluid van de vierkante messen waar ze de kottu (roti) mee snijden.
Bereidingsduur: 45 minuten
Aantal personen: 3
Instructies:
1. Snij de kip, ui en pers de knoflook. Houd deze ingrediënten apart. Snij vervolgens de wortel, spitskool en de tomaten.
2. Bak de kip, knoflook en ui gaar en maak ondertussen de roti klaar zoals aangegeven op de verpakking.
3. Voeg de groenten toe aan de kip en bak het gaar. Snij ondertussen de roti in stukjes
4. Breek de eieren boven de pan en blijf roeren.
5. Voeg de roti toe en breng op smaak met de kruiden en eventueel sambal.
6. Serveer het gerecht met smeltkaas erbovenop of gebruik geraspte kaas.