Reizen Doe een gok! Top 6
indonesische rendang van jackfruit
indonesische rendang van jackfruit
sri lankaanse pompoen curry
sri lankaanse pompoen curry
pompoenrollade
pompoenrollade
pompoensoep
pompoensoep
enge aardappels
enge aardappels
finse witte kool rolletjes
finse witte kool rolletjes
gado gado
gado gado
avocado salade
avocado salade
amerikaanse caesar salade
amerikaanse caesar salade
italiaanse caponata
italiaanse caponata
surinaamse roti

in roti hoort normaal gesproken kousenband maar sperziebonen werken ook erg goed! Voor wat betreft de masala kruiden, zorg ervoor dat je de juiste kruiden hebt en dus niet garam masala! Ook kun je ervoor kiezen om een deel van de aardappelblokjes alleen te bakken. Voor een veganistische variant kun je de eieren weg laten.

surinaamse roti

Bereidingsduur: 45 minuten
Aantal personen: 4


Instructies:
1. Kook de eieren en snijd ondertussen de ui en knoflook en bak kort. Snijd de tomaat en pompoen in blokjes.

2. Verhit in dezelfde pan de blokjes aardappels, pompoen, tomaat, de masala kruiden, sambal, bouillonblokje en wat water. Er hoeft maar een klein laagje water in de pan te staan.

3. Ondertussen kook je de sperziebonen 8 minuten. Voeg deze daarna toe aan de pan en kook tot de groenten gaar zijn.

4. Pak nog een pan en bak de gekookte eieren rondom bruin.

5. Maak de roti klaar volgens de instructies op de verpakking.

6. Leg de roti op een bord en schep hierop het groentemengsel, ei en breng op smaak met peper.

Dit gerecht kun je natuurlijk veganistisch maken door het ei weg te laten!