Reizen Doe een gok! Top 6
zuurvlega
zuurvlega
salade met gegrilde ananas
salade met gegrilde ananas
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
surinaamse roti
surinaamse roti
indonesische rendang van jackfruit

Dit bekende Indonesische gerecht is niet gemaakt van vlees maar van jackfruit. De structuur van deze vrucht doet erg denken aan draadjesvlees. Deze rendang is lekker met Indonesische komkommersalade of sajoer boontjes.

indonesische rendang van jackfruit

Bereidingsduur: 150 minuten
Aantal personen: 4


Instructies:
1. Snijd de uien en knoflooktenen in kleine stukjes. Doe dit kort in een hakmolen tot de stukjes heel fijn zijn. Neem een kom en doe hierin het mengsel. Voeg de sambal, gemberpoeder, komijn, korianderzaad, kerriepoeder en palmsuiker toe en roer goed door elkaar tot een goede boemboe.

2. Laat het jackfruit uitlekken. Verhit ondertussen wat olie in een wokpan of stoofpan en bak hierin de boemboe tot er een goede geur vanaf komt. Kneus de citroengras stengels en voeg samen met de kaffir limoenblaadjes toe aan de boemboe. Snijd het jackfruit in wat kleinere stukken indien gewenst en voeg samen met de kokosmelk toe aan de pan. Laat dit met deksel erop circa 1,5 tot 2 uur stoven. Gebruik eventueel een warmhoudplaatje. Hoe zachter het jackfruit, des te beter.

3. In de laatste 20 minuten stooftijd kun je alvast de rijst koken en de peterselieblaadjes snijden. Afhankelijk van wat je erbij maakt kun je de sajoerboontjes of salade nu klaarmaken.

4. Haal de stengels en blaadjes uit de pan. Breng eventueel op smaak met wat meer kruiden. Garneer de rendang met de peterselieblaadjes en serveer met de rijst, de groenten en kroepoek.

Lekker met een beetje seroendeng!