pompoenrollade
Lekker als bijgerecht met bijvoorbeeld kerst.
Bereidingsduur: 150 minuten
Aantal personen: 6
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd ondertussen de pompoen in de lengte doormidden, haal de pitten eruit en besprenkel met een beetje olijfolie. Rooster beide helften 45 minuten in de oven.
2. Ondertussen snijd je de groenten in stukjes en kook je de rijst in water, samen met het bouillonblokje. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook zacht. Voeg dan de champignons en pompoenpitten toe en bak mee.
3. Laat de pompoen wanneer deze klaar is even afkoelen. Hol de pompoen uit met een lepel of ijsschep maar laat ongeveer 1 centimeter van de rand zitten. Meng het vruchtvlees met de rijst en voeg hier ook de uien, knoflook en verkruimelde geitenkaas aan toe. Voeg naar smaak peper, zout, tijm en nootmuskaat toe en roer goed door elkaar.
4. Vul beide pompoenhelften met het mengsel en leg beide helften weer voorzichtig op elkaar. Gebruik keukengaren om het strak bij elkaar te houden. Bak nog 15 minuten in de oven. Snijd in plakjes en eet smakelijk.