Reizen Doe een gok! Top 6
sri lankaanse pompoen curry
sri lankaanse pompoen curry
pompoenrollade
pompoenrollade
surinaamse roti
surinaamse roti
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
koreaanse bibimbap
koreaanse bibimbap
italiaanse caponata
italiaanse caponata
avocado salade
avocado salade
amerikaanse caesar salade
amerikaanse caesar salade
chilaquiles
chilaquiles
salade met gegrilde ananas
salade met gegrilde ananas
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
chorizosoep
chorizosoep
pompoensoep


pompoensoep

Bereidingsduur: 45 minuten
Aantal personen: 4


Instructies:
1. Snijd de uien, pompoenblokjes, tomaten, wortel en knoflook grof. Bewaar de pompoenpitten en spoel deze af.

2. Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook kort. Voeg de stukjes pompoen, linzen, wortel, 1 liter water, tomaten en bouillonblokjes toe aan de pan. Laat dit minstens 15 minuten koken op zacht vuur.

3. Ondertussen kruid je de pompoenpitten met paprikapoeder, komijn en naar smaak peper en zout. Rooster de pitten in een andere pan en snijd de peterselie fijn.

4. Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak kerrie, tijm, peper en zout toe. Laat de soep koken tot de gewenste dikte.

5. Schep de soep op en garneer met de peterselie en de pompoenpitten.