sri lankaanse pompoen curry
Deze Sri Lankaanse curry heb ik voor het eerst gegeten in het groene plaatsje Ella. Dit gerecht hoor je eigenlijk te maken met currybladeren, maar deze zijn niet overal verkrijgbaar, dus we doen het even met kerriekruiden.
Bereidingsduur: 55 minuten
Aantal personen: 4
Instructies:
1. Snijd de pompoen in kleine stukjes. De schil kun je ook gewoon eten. Bewaar de pompoenpitten, was ze en dep droog. Snijd ook de ui, tomaat, knoflook en de paprika in kleine stukjes.
2. Kook de rijst volgens de verpakking. Verhit ondertussen wokolie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg nu ook kerriepoeder, gemberpoeder, kaneel, 1 tl chilipoeder, sambal, 1,5 tl komijn, kardemom en sereh toe. Roer goed door.
3. Voeg vervolgens de pompoenblokjes met 350 ml water en kokosmelk toe. Roer goed en doe het deksel erop en laat koken voor circa 15 minuten. Ondertussen kruid je de pompoenpitten met 1 tl paprikapoeder, 0,5 tl chilipoeder, 1 tl komijn, wat olijfolie en peper en zout naar smaak. Rooster de pitten in een kleinere pan tot deze bruiner worden.
4. Verwarm oven voor en doe de naanbroden erin.
5. Test even of de pompoenblokjes bijna zacht genoeg zijn. Voeg dan ook de tomaat, paprika en het limoensap toe. Laat nog eventjes koken tot alles beetgaar is.
6. Serveer de curry met rijst en de naanbroden. Verdeel de pompoenpitten over het bord. Eventueel kun je gebakken uitjes over het currymengsel strooien. Wanneer je de curry pittig vindt kun je kokospoeder gebruiken om een beetje te blussen.