Reizen Doe een gok! Top 6
italiaanse caponata
italiaanse caponata
geroosterde aubergine
geroosterde aubergine
marokkaanse tajine
marokkaanse tajine
banh xeo hoi an style
banh xeo hoi an style
japanse beef teriyaki
japanse beef teriyaki
koreaanse bibimbap
koreaanse bibimbap
avocado salade
avocado salade
amerikaanse caesar salade
amerikaanse caesar salade
chilaquiles
chilaquiles
salade met gegrilde ananas
salade met gegrilde ananas
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
falafelwrap
falafelwrap
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
bieten carpaccio
bieten carpaccio
griekse vega gyros wraps
griekse vega gyros wraps
veganburger


veganburger

Bereidingsduur: 60 minuten
Aantal personen: 5


Instructies:
1. Kook 250 milliliter water en meng dit met het bouillonblokje. Giet dit in een kom en voeg de sojabrokken toe en roer dit even door.

2. Snijd ondertussen de aubergine, 1 ui en champignons in kleine stukjes en bak dit kort in een pan en voeg ook de kruiden en de chipotlesaus toe.

3. Giet de sojabrokken af en voeg deze toe aan het mengsel. Pureer dit, voeg bloem toe en vorm er met je handen burgers van. Voeg wat extra bloem toe zodat het mengsel niet uit elkaar valt. Leg de hamburgermengsels een kwartiertje in de koelkast.

4. Snijd ondertussen de tomaten, komkommer en augurk in plakjes. Snijd de andere ui in ringen en karamelliseer deze.

5. Neem een pan en bak hierin de broodjes kort zodat deze lekker knapperig zijn van binnen.

6. Bak in een grillpan totdat de burgers bruin zijn. Beleg de broodjes met de burger, sla, de plakjes groente en wat ketchup of mayo.