marokkaanse tajine
Voor dit heerlijke gerecht kun je ook honing gebruiken in plaats van agavesiroop. Het is dan alleen niet veganistisch. Voor de vleesvariant kun je het beste kipdijfilet gebruiken.
Bereidingsduur: 90 minuten
Aantal personen: 3
Instructies:
1. Snijd de kip in blokjes en bestrooi met peper en een beetje komijn. Snijd ondertussen de ui in ringen en de paprika en tomaat in blokjes. Pers de knoflook uit.
2. Bak de kipstukjes in een stoofpan, braadpan of tajine tot deze rondom bruin is en haal uit de pan.
3. Laat de ui en knoflook in de pan 5 minuutjes fruiten. Voeg vervolgens de harissa, tomaat, paprika, het bouillonblokje, agavesiroop of honing, kaneel, komijn, ras el hanout en 250 milliliter water toe. Roer goed en voeg nu de kip weer toe. Eventuele vega kip voeg je pas bij het serveren toe. Laat dit een halfuurtje (met deksel) stoven, eventueel met een warmhoudplaatje.
4. Snijd de abrikozen en dadels door de helft of nog kleiner indien gewenst en voeg deze na het halfuurtje stoven toe. Laat dit zonder deksel nog 30 minuten sudderen zodat het overtollige water wat meer verdampt.
5. Maak de couscous klaar volgens de verpakking en voeg indien gewenst nog wat ras el hanout toe. Zorg ervoor dat de couscous niet te nat is.
6. Voeg de eventuele vega kip toe aan de pan en serveer met de couscous. Meng eventueel de couscous erdoorheen. Bestrooi de tajine met versnipperde blaadjes munt.
Ook lekker met aubergine.