ca tim kho to (aubergine in kleipot)
Geleerd bij de kookcursus in Hoi An.
Bereidingsduur: 35 minuten
Aantal personen: 3
Instructies:
1. Snijd de aubergines in plakjes van 3 cm met een inkeping en snijd de paprika, tomaat, wortel en ui in stukjes. Hak de knoflook en chili fijn en snijd de lente ui in ringetjes.
2. Maak de saus door 1 eetlepel suiker, 4 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels zwarte bonensaus, 4 eetlepels water te mengen met de knoflook en chili.
3. Verhit olie in een braadpan of kleipot en stoof de aubergine, wortel, ui, wortel en paprika tot een bruine kleur. Voeg kerrie tot en roer.
4. Maak de rijst klaar. Voeg saus toe aan de kleipot, roer en laat enkele minuten op het vuur.
5. Breng op smaak met zwarte peper en verdeel de lente ui en peterselie erover. Serveer met de rijst.