Reizen Doe een gok! Top 6
italiaanse caponata
italiaanse caponata
geroosterde aubergine
geroosterde aubergine
marokkaanse tajine
marokkaanse tajine
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
bami met spinazie
bami met spinazie
japanse beef teriyaki
japanse beef teriyaki
koreaanse bibimbap
koreaanse bibimbap
biet wellington
biet wellington
champignonragout
champignonragout
banh xeo hoi an style
banh xeo hoi an style
indiase dahl linzencurry
indiase dahl linzencurry
franse bouillabaisse
franse bouillabaisse
salade met gegrilde ananas
salade met gegrilde ananas
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
chilaquiles
chilaquiles
avocado salade
avocado salade
amerikaanse caesar salade
amerikaanse caesar salade
chili sin carne met guacamole
chili sin carne met guacamole
chorizosoep
chorizosoep
cubanos
cubanos
dahl makhni met pilavrijst
dahl makhni met pilavrijst
ca tim kho to (aubergine in kleipot)

Geleerd bij de kookcursus in Hoi An.

ca tim kho to (aubergine in kleipot)

Bereidingsduur: 35 minuten
Aantal personen: 3


Instructies:
1. Snijd de aubergines in plakjes van 3 cm met een inkeping en snijd de paprika, tomaat, wortel en ui in stukjes. Hak de knoflook en chili fijn en snijd de lente ui in ringetjes.

2. Maak de saus door 1 eetlepel suiker, 4 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels zwarte bonensaus, 4 eetlepels water te mengen met de knoflook en chili.

3. Verhit olie in een braadpan of kleipot en stoof de aubergine, wortel, ui, wortel en paprika tot een bruine kleur. Voeg kerrie tot en roer.

4. Maak de rijst klaar. Voeg saus toe aan de kleipot, roer en laat enkele minuten op het vuur.

5. Breng op smaak met zwarte peper en verdeel de lente ui en peterselie erover. Serveer met de rijst.