Reizen Doe een gok! Top 6
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
bami met spinazie
bami met spinazie
japanse beef teriyaki
japanse beef teriyaki
albanese byrek met spinazie
albanese byrek met spinazie
chilaquiles
chilaquiles
geroosterde aubergine
geroosterde aubergine
gnocchi
gnocchi
groene smoothie
groene smoothie
plaattaart met spinazie en peer
plaattaart met spinazie en peer
avocado salade
avocado salade
amerikaanse caesar salade
amerikaanse caesar salade
italiaanse caponata
italiaanse caponata
shakshuka

Voor de veganistische variant haal je de eieren en de feta eruit.

shakshuka

Bereidingsduur: 45 minuten
Aantal personen: 2


Instructies:
1. Snijd alle groenten. Bak de spinazie in een aparte pan tot deze slinkt. Bak de uien en knoflook in een platte pan.

2. Voeg daarna de paprikapoeder, kerrie, chilipoeder en komijn toe en bak kort mee.

3. Voeg de paprika, kikkererwten, tomaten, tomatenpuree, harissa, zout en peper toe. Laat de saus 20 minuten pruttelen.

4. Voeg de spinazie toe en bak even mee. Maak twee kuiltjes in het tomatenmengsel en breek boven ieder kuiltje een ei.

5. Laat 10 minuten garen tot de eieren stevig beginnen te worden. Snijd de feta in blokjes of verkruimel deze. Maak de pitabroodjes klaar.

6. Verdeel de shakshuka over de borden en strooi er verkruimelde feta en plakjes avocado overheen.

7. Serveer met pitabroodjes.