paddenstoelenrisotto
Bereidingsduur: 45 minuten
Aantal personen: 2
Instructies:
1. Pak een steelpan en verwarm hierin 1 liter water en het bouillonblokje. Houd dit warm. Snijd ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes.
2. Verhit een klein beetje olijfolie in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe. Bak 5 minuten.
3. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee en roer goed tot de korrels glazig zijn.
4. Voeg een soepopscheplepel bouillon toe en roer tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Voeg dan vervolgens weer een lepel toe en herhaal tot de rijst gaar is en het mengsel dik en een vloeibaar is.
5. Snijd ondertussen de paddenstoelen en bak dit in een koekenpan.
6. Als de rijst klaar is, neem deze van het vuur. Roer de boter en kaas door de rijst tot de boter is gesmolten. Voeg de champignons, tijm en wat peper toe en roer goed door elkaar. Smakelijk!