franse uiensoep
Veel uien over? Voeg wat wijn toe en maak er lekker soep van! Voor de originele variant gebruik je runderbouillon maar voor de vegetarische groentebouillon.
Bereidingsduur: 45 minuten
Aantal personen: 4
Instructies:
1. Snijd de uien in halve ringen. Verhit wat boter in een hoge pan. Bak de uien op middelhoog vuur en ris de blaadjes van de tijmtakjes in de pan. Meng door elkaar en bak 15 minuten tot de uien lichtbruin zijn.
2. Verwarm de oven voor en doe het stokbrood erin.
3. Voeg de wijn aan de soep toe en roer goed tot de soep wat inkookt.
4. Laat het stokbrood wat afkoelen en snijd in kleine stukken.
5. Voeg de bouillonblokjes en 1,5 liter heet water toe en laat nog 15 minuten koken. Breng dan op smaak met peper en zout.
6. Verdeel de geraspte kaas over het stokbrood en doe nog even in de grill zodat de kaas smelt. Serveer bij de soep. Eet smakelijk!