Reizen Doe een gok! Top 6
avocado salade
avocado salade
amerikaanse caesar salade
amerikaanse caesar salade
italiaanse caponata
italiaanse caponata
salade met gegrilde ananas
salade met gegrilde ananas
chili sin carne met guacamole
chili sin carne met guacamole
enchiladas
enchiladas
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
chilaquiles
chilaquiles
nachos


nachos

Bereidingsduur: 45 minuten
Aantal personen: 2


Instructies:
1. Snijd alle groenten in blokjes van een halve centimeter. Meng de ui met 2 EL limoensap.

2. Wrijf de avocado in een vijzel grof of pureer. Voeg nu ook 1/3 van de tomaten, 1 EL limoensap, de helft van de in limoensap gedrenkte ui, de helft van de peterselie en 1 tl chilipoeder toe en meng goed door elkaar tot een grove guacamole. Doe de andere helft van de ui, 1/3 van tomaten, de andere helft van de peterselie, 1 tl chilipoeder en 1 EL limoensap in een kom en meng tot een salsa. Breng de guacamole en salsa op smaak met peper en zout.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de cheddar in kleine reepjes van een halve centimeter. Bak de bonen en het overige deel van de tomaten in een pan in 5 minuten. Voeg naar smaak eventueel pepers toe.

4. Pak een ovenschaal of ovenplaat en verdeel de bonen en tomaten over de bodem. Verdeel hier de helft van de chips, de helft van de kaas en wat picadillo kruiden overheen. Dan weer een laag met de rest van de chips, kaas en picadillo kruiden. Zet dit 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

5. Neem uit de oven en verdeel de salsa, guacamole, zure room en wat peterselie erover. Als je van pittig houdt, voeg dan nog wat hotsauce toe.