Reizen Doe een gok! Top 6
banh xeo hoi an style
banh xeo hoi an style
gado gado
gado gado
kokossoep
kokossoep
appelroosjes
appelroosjes
appeltosti
appeltosti
blauwe taart
blauwe taart
salade met gegrilde ananas
salade met gegrilde ananas
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
dahl makhni met pilavrijst
dahl makhni met pilavrijst
snelle bami met bladselderij
snelle bami met bladselderij
spitskoolsoep

Veel spitskool over? Maak er lekker soep van!

spitskoolsoep

Bereidingsduur: 30 minuten
Aantal personen: 3


Instructies:
1. Snij de ui en pers de knoflook en fruit deze in een beetje (olijf)olie in een soeppan. Voeg vervolgens de spitskool toe en fruit deze kort mee.

2. Schil de appel en gember en snij in stukjes. Voeg dit samen met de moster, kruiden en het bouillonblokje toe aan de pan. Vul de pan met water tot de spitskool net onder water staat en roer door.

3. Laat de soep 15 minuten koken tot de spitskool zacht wordt. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

4. Pureer de soep met een staafmixer. Schep op en schep er wat croutons of uitjes overheen, eventueel peper en zout. Garneer met peterselie. Maggie erin en klaar!