Reizen Doe een gok! Top 6
amerikaanse caesar salade
amerikaanse caesar salade
coq au vin
coq au vin
griekse vega gyros wraps
griekse vega gyros wraps
avocado salade
avocado salade
italiaanse caponata
italiaanse caponata
chilaquiles
chilaquiles
salade met gegrilde ananas
salade met gegrilde ananas
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
banh xeo hoi an style
banh xeo hoi an style
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
bieten carpaccio
bieten carpaccio
falafelwrap
falafelwrap
koreaanse kip

Dakgangjeong wordt dit gerecht wel eens genoemd en betekent iets als Koreaanse gefrituurde kip. Dit gerecht is lekker als snack maar ook samen met wat rijst en een salade. Vaak wordt er rijstwijn gebruikt in dit recept maar je kan ook sherry gebruiken.

koreaanse kip

Bereidingsduur: 60 minuten
Aantal personen: 2


Instructies:
1. Snijd de kipdijfilet in kleinere stukken en meng met 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gemberpoeder, 3 EL sherry of rijstwijn en eventueel wat zout en peper in een kom. Laat deze marinade een half uurtje staan.

2. Tijd om de saus te maken. Meng in een pan de gochujang saus, sojasaus, bruine suiker, 2 EL sherry, wittewijnazijn, agavesiroop, honing, 1 tl knoflookpoeder en 1 tl gemberpoeder. Verwarm de pan en laat dit een paar minuutjes bubbelen tot de saus iets dikker wordt. Roer regelmatig. Laat afkoelen.

3. Verwarm olie in een (frituur) pan tot 180 graden. Meng de kip met de maizena en zorg dat de kip hiermee goed bedekt is.

4. Zorg dat de olie goed warm is en frituur in porties de stukjes kip tot deze goudbruin zijn. Dit duurt een paar minuutjes. Laat deze daarna uitlekken op keukenpapier.

5. Verwarm weer even de saus en meng de gefrituurde hier doorheen zodat de saus er goed op zit.

6. Garneer de kip met sesamzaadjes en serveer als snacks of met rijst en salade.